1-در مسابقه اسبدواني يک نفر صد هزار دلار روي اسب شمارة 28 شرطبندي کرد و اتفاقاً برندة يک ميليون دلار شد. مسئول برگزاري مسابقه از او پرسيد: چطور اين همه پول رو روي اسب شمارة 28 شرطبندي کردي؟
گفت: ديشب خواب ديدم که دائماً جلوي چشمم يک عدد 6 و يک عدد 8 ميآد.
مسئول برگزاري پرسيد: 6 و 8 چه ربطي به 28 داره؟
گفت: مگه شيش هشت تا 28 تا نميشه؟
2-یک نفر لب کارون نشسته بود و ميگفت:عجب نفسي. عجب نفسي ...بهش گفتن چي ميگي.؟میگه :غلوم دو ساعته زير آبه.. عجب نفسي
3-سه مهندس برق و شيمي و کامپيوتر سوار بر يک خودرو مي رفتند که ناگهان خودرو خراب شد و ايستاد.
مهندس برق گفت: احتمالا اشکال از سيستم برق خودرو است.
مهندس شيمي گفت: احتمالا اشکال از سوخت خودرو است.
مهندس کامپيوتر گفت: "پنجره ها " را ببنديم خارج شويم شايد درست شود!
4-يه روزي ميبينند يارو درب و داغونه,ميگن چي شده؟
ميگه هيچي وسط خيابون وايساده بوديم يه اتوبوسه داشت ميرفت نگو داره مياد!!
5-هفت هشت تا لاک پشت تصميم گرفتن برن پيک نيک بساطي فراهم کردند و رهسپار جنگلي شدند .
شش ماه طول کشيد که منطقه خوش منظره اي را پيدا کردند نشستند سفره را انداختند و غذا و نوشابه ها را بيرون اوردند ناگهان ديدند که در بطري باز کن نياورده اند .تبادل نظر کردند و به جوان ترين فرد گفتند تو برو که از همه ما انرژي بيشتري داري او گفت من ميرم به شرطي که دست به غذا ها نزنيد بهش قول دادند او رفت يکسال گذشت نيامد دو سال گذشت نيامد بعد از دوسال يکي گفت خوب دوستان ظاهرا بلائي سر اين دوست ما امده من پيشنهاد ميکنم شروع کنيم .به مجردي که دستشان رفت طرف غذا ان لاکپشت جوان از پشت درختي بيرون امد و گفت :ديدي گفتم تا من برم شما شروع ميکنيد !!!!!!!!
6-تمساحه ميره گدايي، ميگه:به من بدبختِ مارمولك كمك كنيد!
امیدوارم خوشتون اومده باشه...........
آيا رايانه من امن است ؟
اگر در كامپيوتر تان علائم زير را ديديد ممكن است يك برنامه جاسوسي ( Spyware ) به شما حمله كرده باشد دراين صورت بهتر است فوراً برنامه آنتي ويروس خود را بروز كنيد و در صورت مرتفع نشدن مشكل يك Anti- Spyware روي سيستم خود نصب كنيد.
1- به طور مرتب پپنجره هاي تبليغاتي به شكل Pop-up برايتان باز مي شود : يكي از علائم وجود برنامه هاي جاسوسي در يك كامپيوتر باز شدن مكرر پنجره هاي تبليغاتي روي صفحه نمايش است . اگر به محض روشن كردن كامپيوترتان و حتي بدون اينكه به اينترنت متصل شويد هم اين تبليغات را مي بينيد كامپيوتر شما مورد حمله برنامه هاي جاسوسي قرارگرفته است .
2- تنظيمات كامپيوتر تان به هم مي خورد . نمي توانيد آن را به حالت اوليه برگردانيد : برخي برنامه هاي مغرب اين توانايي رادارند كه با ورود به يك سيستم صفحه پيش فرض مرورگر اينترنت) web Browser ) را عوض كنند واگر كاربرمجدداً صفحه پيش فرض خود را براي مرورگر گريش انتخاب كند با Restart شدن كامپيوتر دوباره اين تنظيمات بهم مي خورد .
3- منوهاي جديدي در مرورگر اينترنت شما ايجاد مي شوند : نرم افزار هاي جاسوسي مي توانند نوار ابزارهايي ( toolbar ) به مرورگر اينترنت اضافه كنند . در صورتي كه بتوانند اين نوار ابزار ها را برداريد با Restart شدن كامپيوتر مجدداً بر روي سيستم تان نصب مي شوند .
4- كامپيوتر تان كند مي شود : از آنجا كه اين برنامه هاي جاسوسي طوري نوشته شده اند كه بتوانند كليه فعاليت هاي كاربر را كنترل كند . باعث ايجاد اختلال در برنامه ها و در نتيجه كندي سيستم مي گردند .
آشنايي با فايروال ها
در اينترنت ، مطمئن برانيد
اگر مدت زيادي است كه با اينترنت سر و كار داريد به احتمال زياد لغت فايروال ( Firewall ) برايتان آشناست . فايروال درست مثل ديواره اي كه مانع گسترش آتش از قسمتي به قسمت ديگر مي شود عمل كرده از هجوم انواع خطرات به شبكه محلي شما جلوگيري مي كند .
به زبان ساده فايروال يك برنامه يا يك قطعه سخت افزاري است كه درمحل اتصال شبكه شما به اينترنت قرار مي گيرد و اطلاعاتي را كه ميان رايانه هاي شما و اينترنت رد و بد ل مي شود كنتر ل مي كند . براي اينكه با لزوم استفاده از فايروال ها آشنا شويد فرض كنيد شبكه شما بدون استفاده از فايروال به اينترنت وصل شود د ر اينصورت هر كسي مي تواند به آساني به هر يك از رايانه هايتان دست يابد آنرا بررسي و با آن اتصال برقرار كند د رآنصورت فكرش را بكنيد كه شبكه شما چه وضعي خواهد داشت .
ولي با نصب يك فايروال در محل مناسب اوضاع كاملاً عوض مي شود در اينصورت شما مي توانيد با تنظيم فيلترهاي فايروال قوانين مورد نظر خود را روي شبكه تان اعمال كنيد .
تعيين كنيد كه كاربران شبكه شما مي توانند به چه سايتهايي وصل شوند و اجازه دارند چه فايلهايي را به اينترنت بفرستند و دريافت كنند به اين ترتيب به راحتي مي توانيد رايانه هايتان را مديريت كنيد حال كه اهميت فايروال روشن شد به تنظيمات آن مي پردازيم فايروال ها قابل تنظيم است يعني شما مي توانيد به تناسب كارتان و انتظاراتي كه از آن داريد فيلترهايي را به آن اضافه يا كم كنيد اينكه فايروال هنگام عبور دادن اطلاعات از خود ش به چه نوع اطلاعاتي توجه كند و كدام نوع آنرا بررسي كرده و جلوي عبور آنها را بگيرد به نظرشما بستگي دارد .
مي توانيد با تنظيم هر كدام از به فايروال ديكته كنيد كه چگونه عمل كند :
يك نشاني اگر هنگام اداره شبكه محلي خود متوجه شديد كه رايانه ي از طريق اينترنت مرتب به شبكه شما وصل مي شود و بار ترافيكي زيادي ايجاد مي كند مي توانيد از فايروالها ي خود بخواهيد كه به آن رايانه به نشاني مشخص اجازه ورود به شبكه را ندهد .
2- نام حوزه از آنجا كه نشاني يك عدد 32 بيني واستفاده از آن راحت نيست ، به همه در اينترنت علاوه بر نشاني يك نام حوزه اختصاص مي دهند.
شما مي توانيد فايروالها را طور ي تنظيم كنيد كه رايانه هاي شبكه ي محلي بتواند به سايتهاي خاص با نشاني حوزه مشخص دسترسي داشته باشد يا اينكه با مشخص كردن نام حوزه ها در فايروال به رايانه هاي شبكه هايتان اجازه دهيد كه از آن سايتها ديدن كنند .
3- پورت و پروتكل : فايروالها مي توانند از طريق شماره پورتها ي رايانه ها كه براي ارتباط با يكديگر به كار مي بردند، اطلاعات خاص را در بانك اطلاعاتي فايروال مشخص كرد . در اينصورت هنگام وارد يا خارج شدن اطلاعات فايروال محتواي آنها را بررسي مي كند و اگر با كلمات خاصي كه برايش مشخص كرده يم روبرو شود اجازه نمي دهد آن اطلاعات عبور كنند .
فايروال در برابر چه خطراتي از شما محافظت مي كنند؟ 1- ويروس ها : از معمولي ترين تهديدات براي هر رايانه به حساب مي آورد و معمولاً برنامه كوچكي هستند كه خود را روي رايانه هاي ديگر كپي كرده و به اين روش به سرعت در شبكه شما پخش مي شود.
2- اشكالات برنامه ها و سيستم هاي عامل ها: در بعضي از برنامه هاي امكان دسترسي از راه دور آن هم بدون امنيت كافي فراهم شده به اين ترتيب هكر ها از آن استفاده كرده و از راه دور كنترل برنامه شما را به دست مي گيرد .
3- ماكروها: اگر فايروال ها ورود و خروج اطلاعات را كنترل نكند هكرها مي توانند با فرستادن قطعه برنامه ها به رايانه ها پاك كنند يا تغيير دهند و كل شبكه را از كار بيندازند.
4- بمب هاي ايميل در يك لحظه صدها هزاران بار براي يك ويروس دهنده نامه الكترونيكي فرستاده مي شود و كار او را مختل مي كند تا جائي كه اين سيستم ديگر نمي تواند نامه ها را دريافت كند و از كار مي افتد .
5- در بسياري از مواردي كه به سايتها حمله مي شود هكرها براي وصل شدن به سعي مي كنند به اين درخواستها پاسخ دهند نمي تواند سيستم درخواست دهنده را پيدا كند و گيج مي شود : به اين ترتيب وقتي تعداد اين نوع درخواستها زياد باشد كند مي شود در نهايت از كار مي افتد هر فايروال با توجه به سطح امنيتي كه ايجاد مي كند مي تواند در مقابل تعداد ي از اين خطرات ا زشبكه ما محافظت كند .
منبع : سعيد سيفي
SATA و IDE چه هستند؟ |
تكنولوژي ديسك سخت ( HARD DRIVE ) بر پايه پروسس موازي اطلاعات عمل مي كنند و بدين معناست كه اطلاعات به صورت بسته هايي به روشهاهي مختلف ( رندوم ) به باس اطلاعاتي فرستاده مي شوند. اطلاعات از ديسك سخت در فاصله هاي زماني كاملاً تصادفي مي آيند و وارد باس اطلاعاتي شده و در نهايت به سمت مقصد نهايي مي رود. IDE مخفف Integrated Drive Electronics مي باشد همينطور كه مي دانيد رابط IDE گاهي با عنوان ATA شناخته مي شود كه مخفف AT Attachment است.
اين تكنولوژي از سال 1990 به عنوان استاندارد كامپيوترهاي شخصي (PC ) براي هارد ديسك ها بوده است و اين زماني بود كه تكنولوژي مذكور جاي درايوهاي ESDI و MFM را گرفت يعني زماني كه هارد ديسك ها به طور متوسط حجمي معادل 200 مگا بايت داشتند. در سال 1990 اولين هارد ديسك يك گيگا بايتي وارد بازار شد و قيمتي برابر 200 دلار در بازار آمريكا داشت. از آن پس تا كنون IDE تكنولوژي مورد استفاده بوده زيرا هارد ديسكها را با قيمت پايين در اختيار مصرف كننده قرار مي داد، جاي كمتري مي گرفت و سرعت مناسبي داشت.
همتاي IDE در آن زمان SCSI ( كه مخفف Small Computer System Interface است) بود. SCSIكمي از IDE سريعتر است اما بسيار گرانتر است. به علاوه احتياج به خريد يك ادپتر SCSI كه ارزان هم نيست احتياج داريد. به عبارت ديگر IDE بازار هارد ديسكهاي كامپيوتر هاي شخصي را در انحصار خود گرفت. آنطر كه به نظر مي رسد كارخانه هاي معتبر حداقل يك تا دو سال ديگر به توليد هارد ديسكهاي با تكنولوژي IDE ادامه دهند.
هارد ديسكهاي IDE از كابلهاي ريبون پهني استفاده مي كنند كه در داخل كامپيوتر بسيار به چشم مي آيند و مرتب كردن اين كابلها در داخل كامپيوتر خود هنري است.
تكنولوژي هارد ديسك هاي ساتا ( SATA ) بر اساس پردازش اطلاعات متوالي ( سريال ) است. يعني انتقال اطلاعات از هارد ديسك به باس ديتا و در جهت عكس به طور منظم و در دورهاي زماني مشخص انجام مي گيرد.
هارد ديسكهاي ساتا از كابلهاي ريبون با پهناي كمتر استفاده مي كنند كه براي كساني كه آنرا اسمبل مي كنند باعث بسي خوشبختي است. اين كابلهاي نازك داراي كانكتورهاي بست داري هستند كه كار كردن با آنها را ساده تر مي كند.
هارد ديسكهاي ساتا اطلاعات را با سرعت متوسط 150Mb بر ثانيه انتقال مي دهند. اما مقاله هاي زيادي روي اينترنت در مورد هارد ديسكهاي با سرعت 3Gb در ثانيه خواهيد يافت.
اما بياييد اين دو را در عمل با يكديگر مقايسه كنيم و ببينيم چرا صنعت در آينده تكنولوژي SATA را بر خواهد گزيد.
تا كنون در مقايسه دو هارد ديسك به قيمت هم توجه داشتيم اما حالا بدون در نظر گرفتن قيمت و تكنولوژي مرسوم كارايي را بررسي مي كنيم.آزمايش از اين قرار بود. يك كامپيوتر قديمي را به يك هارد SATA مجهز كرديم. و بعد از آن دو كامپيوتر امروزي ( پنتيوم 4 ) با سرعت متعارف را با هارد ديسك هايIDE براي مقايسه انتخاب كرديم. آزمايش ها و نتايج به قرار زير بودند.
آزمايش 1
آين آزمايش يك انتقال فايل معمولي بود. براي اينكه در هر سه كامپيوتر انتقال اطلاعات كاملاً مشابه باشد در ويندوز XP شاخه :
c:\windows\system32
انتخاب شد در يك سيستم كه در آن ويندوز XP اجرا مي شود اين شاخه در حدود 330 مگابايت حجم دارد. و حدود 2000 فايل در آن وجود دارد. يك فولدر جدير در درايو C (پارتيشن C ) از هارد ديسك ايجاد شد سپس در DOS فرمان
copy>c:>windows> system32>*.*
اجرا شد كه همانطور كه مي دانيد اين دستور همه فايلهاي داخل شاخه system32 را در فولدر جديد كپي مي كند و نتايج جالب بدست آمده آز اين قرار بود:
كامپيوتر و نوع هارد ديسك | زمان انتقال اطلاعات |
سيستم جديد اول همراه با IDE | 127 ثانيه |
سيستم جديد دوم همراه با IDE | 151 ثانيه |
سيستم قديمي همراه با SATA | 44 ثانيه |
آزمايش 2
دومين آزمايش زمان بوت شدن است كه زمانهايي كه مربوط به سخت افزار است حذف شده است. يعني از لحظه اي كه تصوير آغازين ويندوز به نمايش در مي آيد تا لحظه اي كه دسك تاپ كامپيوتر به حالت عادي در مي آيد زمان اندازه گرفته شد نتايج به قرار زير است
كامپيوتر و نوع هارد ديسك | زمان بوت |
سيستم جديد اول همراه با IDE | 28 ثانيه |
سيستم جديد دوم همراه با IDE | 28 ثانيه |
سيستم قديمي همراه با SATA | 17 ثانيه |
توجه: در اين تستها به كارخانه سازنده ديسكها اشاره نشده است مطمئناً با در نظر گرفتن اين فاكتور تغيير خواهد كرد ولي هر دو مدل IDE و SATA از هارد ديسك ساخت يك كارخانه استفاده شده است.
ایوانکوویچ : بازیکنان ایرانی بی کفایت هستند
برانکو ایوانکوویچ سرمربی تیم ملی فوتبال کشورمان بازیکنان ایرانی را بی کفایت خواند!!! وی در گفتگو با خبرنگار اعزامی تبیان اظهار داشت : بازیکنان ایرانی بسیار کم طاقت هستند و حتی تحمل اردوهای 10 روزه را نیز ندارند .
برانکو تصریح کرد این مشکلات برای من فرقی نمی کند چون من از ایران می روم ولی مشکلات فوتبال ایران همچنان پا بر جاست .
سرمربی تیم ملی كه از علي كريمي بسيار عصاني و ناراحت است ، با ابراز گلايه کریمی را متهم كرد و گفت : او بيش از اينكه به فوتبال توجه كند به دنبال حاشیه ها است . |
منبعhttp://http://fifaworldcup.tebyan.net/html/news/1385-03/tebyan278.html
مجازات کریمی ؛ سکو نشینی در بازی آخر!
| |
غرولند کریمی و شوت کردن ساک پزشکی نتیجه داد! ستاره فوتبال ایران در بازی با آنگولا به میدان نمی رود. جام جهانی برای ما تمام شد اما گویی لجبازیهای برانکو با سرمایه های ما تمامی ندارد! به گزارش خبرنگار اعزامي خبرگزاري تبیان به آلمان، پس از اعتراض علي كريمي به تعويضش در بازي با پرتغال و مشاجراتی که در پی آن پیش آمد ، برانکو ایوانکویچ و دیگر اعضای کادر فنی تیم ملی تصمیم گرفتند کریمی را از بازی ایران - آنگولا محروم کنند! تیم ایران علاوه بر کریمی ، در خط میانی از حضور جواد نکونام هم محروم است . نکونام در هر یک از بازیهای ایران یک کارت زرد گرفت تا در بازی سوم دو اخطاره و محروم باشد. تيم ملي كشورمان ساعت 10 صبح امروز برای برگزاري ديدار با آنگولا راهی لایپزیک شد. |
منبعhttp://http://fifaworldcup.tebyan.net/html/news/1385-03/tebyan267.html
نظر شما در باره این حرکت علی کریمی چیست؟
تفاوت های CPU های AMD وIntel
تفاوت های CPU های AMD وIntel عبارتند از:
1-AMD براساس معماری اجرایی 9 مرحله ای ساخته شده است اما معماری پردازنده های Intel شش مرحله ای می باشد.بدین معنا که AMDدر هر چرخه کاری 9عملیات را انجام میدهد در حالی که Intel فقط 6 عمل را می تواند انجام دهد.
2-AMD از640Kb Cache برخوردار است در حالی که Intel ، از 532Kb بر خوردار است هر چقدر که میزان Cache پردازنده بیشتر باشد ، پردازنده کارایی بیشتری خواهد داشت اطلاعات بیشتری میتواند ذخیره کند ودیگر لازم نیست پردازنده برای بدست آوردن اطلاعات یا دستور ها مدت زمان بیشتری را رفت و برگشت به حافظه برد اصلی برای جذب اطلاعات یا دستور العمل ها صرف کند.
3- AMD از مس برای اتصال ترانزیستور های بکار رفته در پردازنده ها استفاده میکند در صورتی که در ساختمان پردازنده های Intel آلومینیوم بکار رفته است.مس هادی الکترسیته بهتری است ، ازاین رو پهنای اتصالهای بین ترانزیستورها را به میزان چشمگیری کاهش می یابد .که این امر باعث مصرف کمتر مواد اولیه و در نتیجه منجر به کاهش هزینه می شود این دلیل ارزان تر بودن AMD نسبت به P4 است.
4- از دیگر تفاوت های میان AMD وIntel میتوان به راندمان Cache بروی چیپ اشاره کرد ، AMD از معماری انحصاری استفاده میکند که راندمان بیشتری نسبت بیشتری نسبت به طراحی معماری غیر انحصاری Intel دارد.
5-AMD از تکنولوژی پردازش موازی در مقایسه با Hyper -Threading اینتل استفاده میکند ، در بسیاری از کاربردهای امروزی فعال بودن Hyper -Threading کارائی پائین تری ارائه میدهد ، نتایج تحقیقات بیشمار منتشر شده در نشریات رایانه ای و پایگاهای اطلاعاتی معتبر بیانگوی این پدیده هستند.
6-یکی دیگر از مهمترین نکات برتر پردازنده های AMD واحد ممیز شناور آن است که از FPU اینتل بسیار قویتر میباشد که این امر باعث اجرای سریع تر برنامه های چند منظوره( MultiMedia) میشود.
7- زمانی که اینتل P4 را طراحی کرد طول PIPELINE را از 10 مرحله در P3 به 20 مرحله افزایش داد Intel همین تغیر توانست که تعداد عملیاتی که در چرخه عملیاتی انجام می شود بصورت قابل ملاحظه ای کاسته میشود و از طرف دیگر افزایش طول PIPELINE نیازمند افزایش تعداد ترانزیستور ها برای انجام همان تعداد عملیات میباشد که این امر باعث افزایش اندازه هسته و بالا رفتن قیمت تولید میشود . در حالی که AMD با وجود افزایش فرکانس پردازنده های خود طول pipeline را به همان اندازه p3 یا k6 ثابت نگهدارد
آخرين تمرين تيم ملي ايران درفريدريش هافن سبك بود. آسيب ديدگي گل محمدي جدي است
| |
در حالي كه ديويد بكام بهترين بازيكن ديدار اول انگليس در جام جهاني معرفي شد و در هر دو گل اين تيم در بازي دوم برابر ترينيداد و توباگو هم نقش داشت ، اسوالدو آرديلس ملي پوش و مربي آرژانتيني نمايش كاپيتان انگليس را ضعيف خواند و گفت به نظر من او اصلا آماده نيست.
منبع
http://fifaworldcup.tebyan.net/html/news/1385-03/tebyan249.html
وقتی چیزی آدم را وسوسه می کند مشکل از آن دل می کند واقعیت این است که باید حتما سرمان به سنگ بخورد �گلدکوئست� هم جزئی از همین داستان است.
گویند آدم تا خودش تجربه نکند، تا سرش به سنگ نخورد، از چیزی که وسوسه اش می کند، به این راحتی ها دل نمی کند! واقعیت این است که ما تجربه نمی آموزیم، نه از روزگار و نه از بلاهایی که بر سرمان می آید! در بسیاری از نشریات درباره عواقب یک شبه پولدار شدن مطالبی می نویسند و ماجراها را گوشزد می کنند، اما کو گوش شنوا؟! ضمن این که ماجراهایی مانند اهواز وجود دارد که هیچ کس درس عبرتی از آن ها نگرفته و نمی گیرد! براساس گزارش خبرگزاری مهر، دست کم 135 هزار نفر در اهواز از طریق واسطه هایی موسوم به سیدها پولشان را سرمایه گذاری کردند تا بلکه بتوانند در مدت 30 تا 45 روز صاحب خودرو یا وسیله خانگی شوند. حالا 8 ماه گذشته است؛ از آخرین روزهایی که پلیس و دستگاه قضایی در اهواز سید ها را تحت تعقیب خود قرار دادند. آیا اتفاقی افتاد؟ فرمانده پلیس در مهرماه خبر داد بیش از 26 میلیارد تومان از اموال کلاهبرداری شده را توقیف کرده اند، ولی هنوز شاکیان بسیاری هستند که نمی دانند بر سر پولشان چه آمده است. حق این بود که بعد از ماجرای سید ها در اهواز، از کلاهبرداری خبری نشنویم، اما چه شد؟
تقریبا هر ماه 6/11 مورد کلاهبرداری!
سال ها پیش در یکی از درس های کتاب فارسی چهارم یا پنجم دبستان، شعری بود که می گفت نابرده رنج گنج میسر نمی شود/ مزد آن گرفت جان برادر که کار کرد . همواره همین را آموختیم. اما امروز عده ای هستند که از صبح تا شب، یکی دو جا کار می کنند. یک خودروی لیزینگی هم خریده اند تا روزهای تعطیل آخر هفته هم مسافرکشی کنند اما هنوز نمی توانند اجاره خانه درست و حسابی بدهند، چه رسد به خرید یک یخچال سایدبای ساید که خانم خانه چند ماهی است درباره اش مدام حرف می زند و رؤیا می بافد! باز هم یک یادآوری کوچک دیگر؛ اگر ما اشتباه می گوییم، شما درستش کنید: چشمتان را ببندید؛ با هم روراست باشیم. آیا تا به حال شما را پرزنت کرده اند؟ باور کنید به کسی نمی گوییم. وسوسه نشده اید شما هم زیرشاخه بشوید و بعد...! ولی راستش را بخواهید، با وجود همه این دردسرها که شاهدش هستیم، با همه این اخبار که روایت اش می کنیم، در خیلی ها تبدیل به وسوسه شده و لذا پول هایشان را جمع کرده اند تا وارد یک شبکه بشوند.
باید به دنبال جواب این سؤال باشیم که چرا طمع، اتوبان چندبانده ای شده تا کلاهبرداران در آن تخت گاز برانند و ما در مبدأ چشم انتظار رسیدن به مقصد باشیم! طمع یک شبه پولدار شدن و یک شبه راه صد ساله را رفتن. طمع حضور در نت ورک مارکتینگ!
شرکت های گسترش دهندهبازاریابی چندسطحی، مصداق این قانون هستند. به عنوان مثال، شرکت کوئست اینترنشنال (مشهور به گلدکوئست) با دادن وعده هایی چون رسیدن به درآمد هفته ای پنج هزار دلار، سرمایه های مردم را جذب می کند. این در حالی است که با در نظر گرفتن قوانین پورسانت دهی، ممکن نیست جز درصد ناچیزی از مشتریان (کمتر از دو درصد) در مجموع پنج هزار دلار دریافت کنند. این، واقعیتی است که هیچ ارتباطی با میزان فعالیت اعضای گلدکوئست ندارد. این کار مانند این است که شخصی بیش از صد نفر را امیدوار کند که صاحب خانه شوند و با این امید، وجوهی از آن ها بگیرد، در حالی که تعداد خانه هایی که قرار است واگذار شود دوتاست! چنین عملی به وضوح کلا هبرداری است. مشابه این مطالب در مورد شرکت های دیگر چون مای سون دایموندز، گلدماین، ای بی ال، ایران بین، پارسیان، وست ویژن و... با اعداد و ارقامی دیگر صادق است و در نتیجه، برخورد با این شرکت ها عطف به ما سبق محسوب نمی شود. در مورد شرکت های داخلی، حتی اگر خوش بینانه تصور کنیم صاحبان آن ها نمی دانسته اند که مرتکب کلاهبرداری شده اند، دست کم باید هر چه از این راه کسب کرده اند، به مال باختگان برگردانده شود.
هنوز عضو نشده اید؟
در حال حاضر در حدود 250 هزار عضو با تعادل صفر و 500 هزار بازوی تکمیل نشده وجود دارد. به این 250 هزار نفر وعده داده شده که در طول یک یا دو ماه می توانید بازوهای خود را تکمیل کنید. واضح است که کسانی که موفق به این کار می شوند، برخی در مدت کمتر و برخی در مدت بیشتر بازوهایشان را تکمیل می کنند. ولی زمان متوسط این موفقیت چقدر است؟ اگر روزی هزار نفر عضو شوند، چند روز طول می کشد تا 500 هزار بازو تکمیل شود؟ جواب ساده است: 500 روز، یعنی بیش از یک سال و چهار ماه!
البته با افزایش جمعیت گلدکوئستی ها تعداد بازاریابان افزایش پیدا می کند و ممکن است تأثیر مثبتی بر روی تعداد ورودی ها بگذارد. ولی باید توجه کنید که بازاریابان جدید، هیچ کمکی به تکمیل بازوهایی که هنوز تکمیل نشده اند، نمی کنند و برعکس، فضای کار را برای آن ها تنگ تر خواهند کرد. نتیجه این که هر چند در نگاه اول، وجود هزار نفر ورودی در هر روز، حاکی از گسترش شبکه گلدکوئست است، ولی با توجه به خیل عظیم بازاریابان این شرکت، وضعیت کنونی در واقع نشان دهنده اشباع بازار است، زیرا پیدا کردن دو نفر نه یک ماه که به طور متوسط بیش از یک سال و چهار ماه طول می کشد! به این نکته نیز توجه کنید که بعد از این مدت کار و تلاش به شما تنها 50 دلار خواهند داد!
برای رسیدن به 250 دلار، تعداد اعضا باید چهار برابر شود و اضافه شدن 750 هزار عضو جدید، به طور میانگین 750 روز یعنی دو سال و یک ماه به طول می انجامد! محاسبات مشابه نشان می دهد برای رسیدن به 500 دلار، اعضا باید هفت برابر شوند و این اتفاق به 3 میلیون عضو جدید و در نتیجه بیش از 8 سال زمان نیاز دارد. تا این جا هنوز ضرر اولیه شما مرتفع نشده است و باید کمی دیگر تلاش کنید تا به 750 دلار پورسانت برسید. با توجه به این که تنها یک دهم افراد، موفق به دریافت 750 دلار پورسانت می شوند، باید منتظر این باشید که 4 میلیون و 500 هزار عضو جدید وارد شبکه شوند: دوازده سال و نیم! به شما تبریک می گوییم؛ با بیش از 500 دلار سرمایه گذاری و بعد از دوازده سال و نیم کار و تلاش، حدود 100 دلار کاسب شده اید! اگر این پول را در بانک می گذاشتید، بدون این که کاری کنید و یا ریسکی متوجه شما باشد، با فرض تنها 20 درصد سود سالیانه، سرمایه تان 9 برابر شده بود. (یک و دو دهم را به توان دوازده و نیم برسانید.)
اگر هم فکر می کنید پس از چند سال سخت بالاخره به سود رؤیایی ای خواهید رسید، در اشتباه اید. تصور می کنید چند نفر در ایران، دیر یا زود عضو گلدکوئست خواهند شد؟ این افراد همه زیرشاخه شما نخواهند شد، بلکه بین 500 هزار بازوی تکمیل نشده فعلی پخش خواهند شد، و در حالت واقع بینانه، از هر 500 هزار نفر یکی نصیب شما خواهد شد.
اگر امیدوارید در نهایت 5 میلیون نفر وارد این بازی شوند، سهم شما حدود 10 نفر است و این یعنی رسیدن به تعادل 5 و دریافت کمتر از 500 دلار پورسانت.
اگر امیدوارید در نهایت 10 میلیون نفر وارد این بازی شوند، سهم شما حدود 20 نفر است و این یعنی رسیدن به تعادل 10 و دریافت کمتر از 1000 دلار پورسانت پس از 27 سال. (و اگر روزانه ده هزار نفر عضو شوند، این اتفاق پس از دو سال و هشت ماه رخ می دهد.)
اگر امیدوارید در نهایت 30 میلیون نفر وارد این بازی شوند، سهم شما حدود 60 نفر است و این یعنی رسیدن به تعادل 30 و دریافت 2500 دلار پورسانت پس از 83 سال! (و اگر روزانه ده هزار نفر عضو شوند، این اتفاق پس از هشت سال و سه ماه رخ می دهد).
خودتان قضاوت کنيد
آیا اين کار عقلاني است ؟
خبر گزاری البرز 21/1/85
شادمهر هوشمندیان